Activitats Realitzades

Activitats de descoberta de la natura, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

En els campaments de natura per a infants i joves organitzats per l’entitat ecologista Iaeden, desde l’equip de monitors vam organitzar tot tipus d’activitats orientades al coneixement dels valors naturals del parc. I com a activitat principal, l’observació i identificació dels ocells que habiten en els estanys o hi fan parada en el seu trajecte migratori.

 

Itineraris d’identificació de la flora forestal, al Massís de les Gavarres

Un passeig per algun dels nombrosos corriols del Massís de les Gavarres és una magnífica oportunitat per descobrir les espècies d’arbres, arbusts i plantes que hi ha presents. En aquestes sortides es fa una identificació de la flora més característica del massís, tot destacant els principals usos que els pobladors de l’entorn n’han fet desde temps molt antics.

 

Formació en horticultura ecològica, a diversos horts ecològics municipals del Baix Empordà

Els horts ecològics municipals és un fenomen a l’alça. A la comarca del Baix Empordà ja hi ha 7 municipis implicats en aquestes iniciatives, on hi van a parar persones de tota mena. La formació en horticultura ecològica és un pilar bàsic per al foment de les bones pràctiques en agroecologia. Així com el seguiment i suport tècnic que es fa dels participants i les seves parcel·les al llarg de tot l’any.

 

L’hort com a espai educatiu per a escolars i per a joves, a diversos horts ecològics municipals del Baix Empordà

La visita d’escolars i joves als horts permet fer una introducció al món de l’horticultura ecològica. A través d’activitats d’observació i interacció, es descobreixen diversos aspectes relacionats amb l’hort: els cicles de cultius, les tasques associades al cultiu, nom i ús de les diverses eines, l’obtenció del compost, la protecció vegetal vers les plagues i malalties, etc.

 

L’hort com a espai terapèutic per a la millora de la salut, al Convent dels Franciscans de la Bisbal d’Empordà

El vincle amb la terra i les plantes ofereix una extraordinària oportunitat de millora per a persones que es troben en un procés de recuperació física i/o emocional. Es treballa en un entorn obert, amb la il·lusió posada en recollir els fruits que ens ofereix la terra. Aquesta activitat permet treballar aspectes tan variats com l’orientació en l’espai i en el temps, la programació de tasques, el treball en equip, l’autoestima, etc.

 

 

Comentarios cerrados.